U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Orgnac-l'Aven » Aven d’ Orgnac
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Aven d’ Orgnac

De Aven d’Orgnac ligt in de buurt van Vallon-Pont-d’Arc in Frankrijk en is een grot die ontstaan is door natuurlijke invloeden op de grot, op deze manier heeft er zich een druipsteengrot kunnen vormen. De Aven d’Orgnac is één van de grootste druipsteengrotten van Europa, in België en Slovenië bevinden er zich verschillende druipsteengrotten die gevormd zijn door de natuur.

Voor 1935 had men geen weet van de grot, tot dat de speleoloog Robert de Joly de grot ontdekte toen hij met zijn team onderzoek aan het doen was in de omgeving van de Aven d’Orgnac. De lokale bevolking had wel weet van de grot, maar was er nooit in durven afdalen omdat deze zo diep ging.

Sinds 2000 is de druipsteengrot Aven d’Orgnac erkend door de Franse overheid als een Grand site de France. Jaarlijks ontvangt de grot een groot aantal bezoekers dat zelfs kan oplopen tot 140 000. In de grot bevindt er zich een diepe schacht waar er overblijfselen van bizons en rendieren gevonden zijn, de bezoekers kunnen dan verder afdalen tot een diepte van 120 meter.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Aven d’ Orgnac'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden