U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Attendorn » Attagrot Attendorn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Attagrot Attendorn

De Atta-Höhle betekent vrij vertaald de Attagrot, deze unieke grot is gelegen in Attendorn. Dit is een kleine stad met een 25 000 tal inwoners. Naast de grot zijn er nog andere speciale bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. De grot zelf ontvangt jaarlijks soms meer dan 200 000 bezoekers, wat het tot één van de best bezochte druipsteengrotten in Europa maakt.

Een deel van de Attagrot is niet toegankelijk voor het publiek omdat in dit deel het iets te gevaarlijk is om als bezoeker rond te lopen. Gelukkig heeft men daar een oplossing voor gevonden, het is nu mogelijk om enkele stukken te bewonderen uit het afgesloten deel, deze werden namelijk tentoongesteld in het toegankelijke deel.

Er wordt geschat dat sinds het openen van de Attagrot meer dan 4 miljoen mensen de grot bezocht hebben. Druipsteengrotten zijn heel uniek omdat ze vak een combinatie van stalagmieten zijn , kalksteenzuilen die heel sierlijk ogen en stalactieten. Naast deze vele wonderlijke zaken leven er ook vleermuizen in de grot. De grot van Atta is ontdekt een aantal jaren voordat de Eerste Wereldoorlog begon, in 1907 werd de grot bij zijn ontdekking toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Attagrot Attendorn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden