U bent hier: Bezienswaardigheden » Nepal » Lumbini » Ashokan Pillar Lumbini
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ashokan Pillar Lumbini

De pijlers van Ashoka zijn een reeks zuilen verspreid over het noordelijke Indiase subcontinent. Ze zijn gebouwd of minstens gegraveerd met het uitvoeringsdecreet van de Mauryan Koning  Ashoka tijdens zijn bewind in de derde eeuw voor Christus.

Ashoka betrad de troon in 269 voor Christus en was een tiran aan het begin van zijn regering. Onder zijn bewind werden heel wat mensen gedeporteerd en vermoord. Na deze gebeurtenissen bekeerde Ashoka zich tot het Boeddhisme en toonde hij zijn spijt. De inscripties op de pilaren bevatten teksten over het moraal onder het Boeddhisme.

Oorspronkelijk waren er heel veel pilaren, maar enkel 19 hebben het overleefd. Velen zijn bewaard gebleven in een gedeeltelijke staat. De pilaren zijn tussen de 12 en 15 meter hoog en wegen tot vijftig ton. De pijlers werden ontgonnen in Chunar, ten zuiden van Varanasi, en werden soms wel 160 kilometer gesleept naar de plek waar ze werden gebouwd.

De Ashokan pilaar in Lumbini bevat opdrachtgevende inscripties. Alexander Cunningham was één van de eerste om deze inscripties te bestuderen. Hij kwam tot de bevinding dat ze werden geschreven in het Brahmi script.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ashokan Pillar Lumbini'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden