U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Artis dierentuin Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Artis dierentuin Amsterdam

De Artis dierentuin in Amsterdam behoort tot de oudste dierentuinen ter wereld, deze heeft dan ook heel wat dieren. De dierentuin bestaat al sinds de 19de eeuw, maar werd in de loop der jaren wel voorzien van een modern uiterlijk, toch ging er heel wat aandacht uit naar de historische panden. Men wou deze zo goed mogelijk bewaren, onlangs is Artis terug gestart met vernieuwingen, momenteel wordt er een plein aangelegd in de dierentuin. De parking wordt ondergronds, hierdoor komt er veel ruimte vrij voor nieuwe dierenverblijven.

De dierentuin heeft een eigen planetarium waar er dagelijks keuze is uit aan aanbod van verschillende films, zo is er voor elk wat wils van mysterieuze dieren tot het ontdekken van het heelal. Artis is opgericht in 1838 en heeft een aantal oude monumentale panden zoals herberg Eik en Linden, deze stond er zelfs voordat de dierentuin werd opgericht. Sommige van de gebouwen in de dierentuin werden speciaal gebouwd en ontworpen voor Artis.

Vanaf het begin dat Artis bestond heeft men kunstwerken beginnen verzamelen met als thema dieren of de natuur. Deze kunstwerken werden soms in de dierentuin zelf geschilderd of komen uit andere musea, die als thema dan ook de natuur of dieren hebben.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Artis dierentuin Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam