U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » ArenA Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

ArenA Amsterdam

De Amsterdam ArenA is het grootste voetbalstadion van Nederland. Het is ook de thuishaven van AFC Ajax, de meest succesvolle Nederlandse voetbalclub uit de geschiedenis en de thuiswedstrijden van Oranje, het Nederlandse nationale elftal, worden ook in de ArenA gespeeld.

De ArenA geeft plaats aan meer dan 50 000 toeschouwers. Het stadion werd gebouwd tussen 1993 en 1996 was de opvolger van het oude stadion De Meer dat verouderd was volgens de eisen van de Europese voetbalbond UEFA. In 1996 werd het stadion ingewijd door koningin Beatrix. Er werd ook een concert van Tina Turner gehouden voor meer dan 150 000 toeschouwers. Later zouden nog tal van heel grote artiesten in de ArenA optreden, zo passeerden er al tournees van onder andere U2, Michael Jackson, David Bowie, AC/DC en The Rolling Stones. Die traditie van grote concerten wordt vandaag nog steeds behouden.

Maar het stadion blijft in de eerste plaats een voetbaltempel. In 1998 werd de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Juventus in de ArenA gespeeld. Tijdens Euro 2000 werd de ArenA gebruikt voor een wedstrijd in de halve finales. Een leuk weetje is ook dat het eerste officiële doelpunt in de ArenA werd gescoord door een Belg. Dat was Marc Degryse voor PSV Eindhoven in de Johan Cruijff Schaal. Een wedstrijd tussen de Nederlandse kampioen en de bekerwinnaar.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'ArenA Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam