U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Alphen a/d Rijn » Archeon Alphen a/d Rijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Archeon Alphen a/d Rijn

Het Archeon is een leuk park dat gesitueerd is ten zuiden van Alphen aan den Rijn, het thema van het park is iets anders dan wat u zou verwachten van een themapark. Dit park heeft als thema de Nederlandse geschiedenis. In het park komen er 3 tijden aanbod: de prehistorie, de Romeinse tijd en de donkere middeleeuwen. In het Archeon themapark staan er gebouwen die zo goed mogelijk zijn nagebootst, zodat u als bezoekers kunt ervaren hoe het leven er doorheen de geschiedenis in Nederland aan toe ging.

De werknemers van het Archeon park zijn gekleed volgens de kledingstijl van vroeger, wat dat ervaring voor de bezoekers nog spannender en leuker maakt. In elke stuk van het park worden er zaken zoals weven, potten bakken en nog vele andere technieken van vroeger getoond voor het grote publiek. Verder krijgen de bezoekers van het park nog de gelegenheid om zelf te leren boogschieten net zoals in de middeleeuwen.

Op frequente basis zijn er thema-events waarbij als uitgangpunt de geschiedenis van Nederland wordt gebruikt. Eén van deze thema-events zijn de gladiatorengevechten die georganiseerd worden in het Archeon themapark.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Archeon Alphen a/d Rijn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Alphen a/d Rijn » Meer bezienswaardigheden in Alphen a/d Rijn » Alles over Alphen a/d Rijn