U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Arche de la Défense Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Arche de la Défense Parijs

Beter bekend als ‘La Grande Arche’, want dat is het uiteindelijk: een gigantisch vierkant, dat uitkijkt over de lager gelegen binnenstad. Hèt symbool van de businessmen, die elke dag gaan werken in La Défense, het belangrijkste zakendistrict van Parijs.

La Grande Arche ligt aan één eind van de as die Parijs doorklieft, de Axe Historique. Verder op die as ligt de Arc de Triomphe, de obelisk en ze eindigt in het Louvre. Een tweede as zet L’Arche op één lijn met de Eiffeltoren en de Tour Montparnasse, die tot 2011 het op één na hoogste gebouw van de stad was.

De Arche de la Défense is dus de kroon op een staaltje ruimtelijk inzicht dat slechts weinig steden bieden. De hectische hoofdstad van Frankrijk blijkt plots, als van bovenaf geregisseerd, heel gestructureerd te zijn.

Voor deze krachttoer alleen al is L’Arche de moeite waard om te bezoeken, maar daarnaast is het gebouw zèlf zeker een blik waard. Sinds een ongeluk in 2010 werd het panoramische terras afgesloten voor publiek, maar van onderaan gezien maakt het kantoorgebouw ook wel genoeg indruk.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Arche de la Défense Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs