U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Arc de Triomphe Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Arc de Triomphe Parijs

Naar het voorbeeld van de oude Romeinse triomfbogen, die gebouwd werden ter herinnering van een belangrijke overwinning, werd ook voor (en door) keizer Napoleon een triomfboog gebouwd in het 8ste arrondissement in Parijs.

Aan de bouw werd begonnen na Napoleons overwinning op de Oostenrijkers en Russen nabij Austerlitz. Het is dan ook één grote verering van zijne majesteit, met schilden van de belangrijkste (gewonnen) veldslagen, de gekerfde namen van 558 van Napoleons beste generaals en afgewerkt met een standbeeld van beschaafde Fransen die bebaarde buitenlanders te lijf gaan.

De triomfboog bleef in latere tijden een ultiem symbool van de macht van Parijs. Het was een absolute must voor gelijk welke veldheer om zijn troepen onder de boog te laten marcheren. Jammer genoeg voor de Fransen marcheerden niet enkel de eigen troepen onder de boog door, ook het Duitse leger (zowel onder Bismarck als onder Hitler) kreeg de kans er te paraderen.

De Arc de Triomphe is ook nu een belangrijk bouwwerk in het moderne Parijs, al wordt er nu vooral geparadeerd door de vele klanten van de aanpalende Champs-élysées.

1 reactie op “Arc de Triomphe Parijs”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Bart zei:

Te duur om op de toren te staan vind ik. Je bent dan beter met een ritje op het reuzenrad op het einde van de Champs-élysées.


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Arc de Triomphe Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs