U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Rendeux » Arboretum Rendeux
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Arboretum Rendeux

Het Arboretum van Rendeux is uniek in zijn soort en werd gemaakt en bedacht door de heer Lenoir, het is gelegen aan de Ourthe en beschikt daardoor over een unieke locatie met uitzonderlijke fauna en flora. Mensen die op zoek zijn naar rust en even willen genieten van de stilte zullen dit zeker kunnen in dit mooi stukje prachtige natuur.

Toen de Heer Lenoir het Arboretum aan het ontwerpen was, liet hij water lopen over een klein gebied, op deze manier ontstonden er kleine eilandjes in de loop der jaren waar er talrijke boomsoorten en andere planten werden geplant. Doordat het Arboretum beschikt over een eigen watermolen krijgt dit stukje natuur een nog mooier uitzicht voor de mensen die het gebied bezoeken.

Het terrein is meer dan 66 hectare groot en krijgt nog steeds nieuwe boomsoorten bij, want in 1991 begon men met de collectie bomen die in het gebied staan nog meer aan te vullen. Sinds begin de jaren 90 kwam het gebied in handen van het Waalse Gewest. Niet enkel bomen die terug te vinden zijn in België maar ook bomen uit exotische landen hebben hier hun thuis gekregen.

1 reactie op “Arboretum Rendeux”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Ria zei:

Tijdens een wandeling toevallig in het arboretum terecht gekomen. Prachtig met de bloeiende rhodendendrons, …
Heel fijn!

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Arboretum Rendeux'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden