U bent hier: Bezienswaardigheden » Ijsland » Reykjavik » Árbaejarsafn Reykjavik
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Árbaejarsafn Reykjavik

Het openluchtmuseum Árbaejarsafn of Reykjavik City Museum is wellicht de interessantste bezienswaardigheid van de Ijslandse hoofdstad. Het museum neemt zijn bezoekers mee naar het Ijsland van vroeger. Het is een soort dorp dat de oude en authentieke huizen van Reykjavik in ere houdt in de moderne tijden.

Het dorpje is gebouwd rond de boerderij Árbaer, waar de naam van het museum van afgeleid is. Het museum toont het traditionele en ambachtelijke leven in het oude Reykjavik. Werklieden en inwoners in de authentieke klederdracht verwelkomen de bezoekers en laten hen kennismaken met hun werk, leven en ook met de culinaire specialiteiten van Ijsland.

Het pronkstuk van het Reykjavik City Museum is de Pionér. Een van de enige twee locomotieven die ooit in Ijsland gemaakt zijn. De Pionér werd gebruikt in het begin van de twintigste eeuw, toen de haven van de Ijslandse hoofdstad werd aangelegd. Ook het oude dorpskerkje, dat oorspronkelijk in het hoge noorden van Ijsland stond, is de moeite waard.

Het Reykjavik City Museum is enkel in de zomer van juni tot en met augustus open voor het publiek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Árbaejarsafn Reykjavik'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden