U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Vers Pont du Gard » Aquaduct Vers Pont du Gard
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Aquaduct Vers Pont du Gard

De Romeinen waren meesters in het bouwen, niet enkel van gebouwen maar ook van andere constructies zoals de Pont du Gard. Dit pracht van een bouwwerk deed eerst dienst als aquaduct. Later werd er beslist om er een brug van te maken om de verbinding tussen beide kanten te vergemakkelijken voor de lokale bevolking.

De Pont du Gard is gelegen onder het dorpje Vers-Pont-du-Gard, in de buurt van dit dorp ligt Nîmes. Het bouwwerk kreeg jaren terug een plaatsje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het aquaduct gaat een hele tijd terug in de geschiedenis en werd gebouwd in de in het jaar 100, nadat de Romeinen de stad Nemausus wilden voorzien van waterlevering werd dit aquaduct voltooid.

De bouw van de Pont du Gard vroeg veel werkkracht en bevat maar liefst 50 000 kalksteen om de constructie te kunnen dragen. De Romeinen wilden de stad voorzien van water zodat ze kun bronnen, fonteinen en badhuizen draaiende konden houden voor de bevolking. Het was maar pas in de 18de eeuw dat er het voorstel kwam om ter hoogste van het onderste niveau een brug aan te leggen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Aquaduct Vers Pont du Gard'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden