U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Anne Frank Huis Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Anne Frank Huis Amsterdam

Het verhaal van Anne Frank is een van de bekendste verhalen uit de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de Prinsengracht, vlakbij de Westertoren, staat het Anne Frank Huis ter herinnering aan het joodse meisje dat met haar familie onderdook in het achterhuis en wiens dagboek wereldberoemd zou worden.

Het was de vader van Anne Frank, Otto, die het pand zijn huidige uitzicht gaf. Otto Frank had twee bedrijven, Opekta en Pectacon, die hij verhuisde naar het huis aan de Prinsengracht. Toen WO II volop bezig was en er massaal joodse burgers werden gedeporteerd, legde hij in 1942 een schuilplaats aan voor zijn gezin en een bevriende familie. Dat was het zogenaamde achterhuis. In het pand werd een bijkomende geheime ruimte aangelegd, die werd afgesloten door een boekenkast die kon wegdraaien.

Het verhaal kende geen goede afloop. Het achterhuis werd ontdekt in 1944 en alle onderduikers werden weggevoerd. Alleen Otto Frank kwam nog levend terug. Bij zijn terugkeer kreeg hij het dagboek van Anne Frank uit de handen van Bep Voskuijl en Miep Gies. Het dagboek werd over heel de wereld gepubliceerd en het pand zou dienen als museum om de herinnering aan Anne Frank levendig te houden. Vandaag is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam.>

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Anne Frank Huis Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam