U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Anafiotika Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Anafiotika Athene

Anafiotika is iets minder bekend onder de toeristen die Athene en Griekenland bezoeken, maar toch loont het de moeite om even halt te houden in deze historische wijk van de stad. Deze buurt van Athene ligt in Plaka, het is hier waar de eerste gewone huizen voor de bevolking werden gebouwd ten tijde van Koning Otto.

Als u dit deeltje van Athene bezoekt, zal u te weten komen dat de eerste bewoners van Anafiotika een zekere M. Sigalas en G. Damigos waren. Allebei waren ze werklieden, de ene was timmerman en de andere was een bouwvakker. Nadat de eerste mensen hun woonst hadden betrokken, volgenden er nog meer om te helpen bij de verdere opbouw van het toenmalige Athene.

Naast het heropbouwen van de stad Athene, woonden er in Anafiotika ook werklui die speciaal verantwoordelijk waren voor het renoveren van het paleis van Koning Otto. Deze waren meestal afkomstig van het eiland Anafi, deze mensen kregen dan ook een woonst in de buurt van Anafiotika om er te werken aan het paleis van Koning Otto. In 1922 kwamen nog meer mensen wonen in Anafiotika, dit waren vluchtelingen die een onderkomen zochten.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Anafiotika Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene