U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Trier » Amfitheater Trier
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Amfitheater Trier

Een amfitheater in Duitsland? Een amfitheater is eerder een gebouw waarvan u zou verwachten het terug te vinden in Italië, in Rome bijvoorbeeld. Maar in de Duitse stad Trier staat er ook een amfitheater, dat net zoals de gebouwen in Italië ook een ovale vorm heeft en voor de rest een open gebouw is. De Romeinen hebben tijdens de Romeinse Oudheid echte glorietijden gekend, het amfitheater in Trier is hiervan een mooi bewijs.

De Romeinen hadden dit gebied van Duitsland ook kunnen veroveren en hadden beslist om er een amfitheater te plaatsen, zodat de soldaten en de bevolking die er woonde een vrije-tijdsbesteding kon hebben. In het amfitheater waren er geregeld jachtpartijen voor de rijken, gevechten met wilde dieren en gladiatorengevechten waarbij de sterkste altijd won.

Het amfitheater in Trier had vroeger de naam Colonia Augusta Treverorum, archeologen denken dat het rond 100 na Christus werd gebouwd door de Romeinen die toen in deze streken in Duitsland woonden. Dit theater had naast het organiseren van gladiatorengevechten nog een andere functie, het verdedigen van de stad. Men had tijdens het bouwen van het amfitheater voorzien dat het deel uitmaakte van de stadswallen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Amfitheater Trier'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Trier » Meer bezienswaardigheden in Trier » Alles over Trier