U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » American Museum of Natural History New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

American Museum of Natural History New York

Het American Museum of Natural History is een wel heel uniek museum dat gelegen is in het centrum van New York, het heeft namelijk één van de grootste dinausuruscolleties ter wereld. De meesten onder ons zullen trouwens een wel heel bekende ‘medewerker’ van het museum kennen: in de fictieve reeks Friends werkt het personage Ross Gellar in het museum als paleontoloog.

Het museum dat in Manhattan ligt, werd opgericht in 1869 en is gevestigd in een oud gebouw van het Amerikaanse leger, hier werden er vroeger wapens en munitie bewaard voor de troepen. Roosevelt en nog een aantal andere belangrijke mensen uit die tijd kwamen op het idee om een museum te openen.

Nadat het American Museum of Natural History was ondergebracht in het oude arsenaal kwam met tot de conclusie dat men al gauw te weinig vrije ruimte zou hebben om de bestaande collectie van het museum verder uit te breiden. Daarom werd er een nieuw gebouw ontworpen dat nu nog steeds in gebruik is, zodat u als bezoeker echte botten van dinosaurussen kunt bewonderen en nog vele andere zaken zoals zeldzame diamanten en fossielen uit de prehistorie.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'American Museum of Natural History New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York