U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Hamburg » Alstermeren Hamburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Alstermeren Hamburg

De Alstermeren zijn ongetwijfeld bij de grootste blikvangers van de Noord-Duitse hoofdplaats. De Alstermeren zijn twee prachtige meren die midden in de stad liggen en grotendeels het uitzicht van Hamburg als wereldstad bepalen.

De Alstermeren bestaan uit de Binnenalster en de Buitenalster. De Buitenalster lag oorspronkelijk buiten de stad, de andere erbinnen. Dat is nu nog steeds zichtbaar omdat de twee meren grotendeels gescheiden worden door de middeleeuwse stadswallen. De meren werden aangelegd in de loop van de dertiende eeuw om Hamburg van drinkbaar water te voorzien. Vandaag zijn ze vooral een gebied van rust en recreatie en een belangrijke toeristische attractie. Er zijn talloze gezellige terrasjes en kleine stadsstranden en ook heel wat sportfaciliteiten.

Op de Binnenalster is een kunstmatig eilandje aangelegd met een reusachtige fontein die tot zestig meter hoog spuit. Het is mogelijk om vanaf de oever een waterfiets, kano of zeilboot te huren en naar het eilandje te gaan. Er zijn ook tal van rondvaartboten op de Binnenalster, zowel overdag als ’s avonds laat, die de Alster opvaren en aansluitend langs de vele kanalen en de grote haven passeren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Alstermeren Hamburg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Hamburg » Meer bezienswaardigheden in Hamburg » Alles over Hamburg