U bent hier: Bezienswaardigheden » Portugal » Lissabon » Alfama Lissabon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Alfama Lissabon

Alfama is de oudste wijk en dus de oorspronkelijke site van Lissabon. De buurt kan vergeleken worden met ‘Le Panier’ in Marseille of het ‘Patershol’ in Gent. De kleine huisjes, de grote bevolkingsdichtheid, de smalle steegjes en straatjes waar vaak geen verkeer door kan, en de vele cafeetjes, fadobars en restaurants maken er een bruisend en pittoresk oord van voor toeristen, alsook voor de inwoners zelf, zowel overdag als ’s nachts.

De naam ‘Alfama’ komt van het Arabische ‘Al Hamma’ wat ‘fonteinen’ of ‘baden’ betekent. In de 8e eeuw bestond Lissabon alleen uit de volkswijk Alfama, waar toen enkel arme vissers woonden, onder het juk van de Moorse overheersers. Net als het ‘Mosteiro dos Jerónimos’, werd ook Alfama nauwelijks aangetast tijdens de grote aardbeving van 1755.

Alfama herbergt als site heel wat indrukwekkende religieuze gebouwen: de Kathedraal van Lissabon (12e-14e eeuw) in het westen, de kerk ‘Santa Engrácia’ (17e eeuw) die nu dienst doet als Nationaal Pantheon voor belangrijke historische Portugese figuren, de ‘Convento da Graça’ (18e eeuw) en ten slotte het klooster ‘São Vicente de Fora’ (16e-18e eeuw).

Verder ligt het kasteel van São Jorge op een heuvel bij Alfama, en vanaf daar heeft men een mooi uitzicht op de huisjes.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Alfama Lissabon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Lissabon » Meer bezienswaardigheden in Lissabon » Alles over Lissabon