U bent hier: Bezienswaardigheden » Dominicaanse Republiek » Santo Domingo » Alcázar de Colón Santo Domingo
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Alcázar de Colón Santo Domingo

Het Alcázar de Don Diego Colón is de belangrijkste bezienswaardigheid van Santo Domingo. Het is het vroegere paleis van Diego Columbus, de oudste zoon van Christoffel Columbus, de ontdekker van het Amerikaanse continent. Diego Columbus werd na de ontdekking aangesteld als gouverneur van de Nieuwe Wereld, en liet het paleis optrekken.

Het paleis is gebouwd in een gotische stijl met renaissance-invloeden en is gelegen aan de oever van de Ozama. Het is onderdeel van de Santo Domingo Werelderfgoedsite, samen met tal van andere koloniale gebouwen. Het werd gebouwd tussen 1510 en 1514. Het zou een belangrijk residentiegebouw worden voor de familie Columbus en de Spaanse conquistadores. Oorspronkelijk had het gebouw 55 kamers, daarvan zijn er nog 22 bewaard gebleven, mede doordat Sir Francis Drake met zijn leger in 1586 het paleis grotendeels verwoestte. Na de grote vernielingen raakte het paleis in onbruik en het zou tot de jaren vijftig van de twintigste eeuw duren vooraleer het gedeeltelijk in ere werd hersteld.

In het gebouw is het Museo Alcázar de Colón gehuisvest, dat een uitgebreide collectie heeft van Europese renaissancekunst, uit de persoonlijke bezittingen van Diego Columbus. Er is ook een unieke verzameling aan tapijten, met onder andere werk van de befaamde Vlaamse familie Van Den Hecke. Het Museo Alcázar de Colón is het drukst bezochte museum van de Dominicaanse Republiek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Alcázar de Colón Santo Domingo'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden