U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » San Francisco » Alcatraz San Francisco
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Alcatraz San Francisco

Alcatraz is een klein eiland in de Baai van San Francisco. Ooit werd het eiland gebruikt als één van de zwaarst beveiligde gevangenissen ter wereld, daarvoor werd het gebruikt als militaire basis.

De beroemdste/beruchtste gevangene op Alcatraz was ongetwijfeld Al Capone. De eerste Spanjaard die het eiland ontdekte, Juan Manuel de Ayala, gaf het eiland de naam Alcatraz. La Isla de los Alcatraces betekent het eiland van de pelikanen. De Alcatraz-gevangenis is zo speciaal omdat er nooit iemand in is geslaagd om eruit te ontsnappen, hoewel er talloze pogingen zijn ondernomen.

In totaal probeerden 36 gevangenen te ontsnappen, daarvan zijn er 23 gearresteerd, 6 doodgeschoten en de rest is vermoedelijk verdronken. Toch is men van één ontsnappingspoging niet zeker. In 1962 probeerden Frank Morris en John en Clarence Anglin te ontsnappen met een opblaasbaar vlot van aan elkaar gelijmde jassen. Officieel zijn de mannen verdronken in de Baai van San Francisco, maar wat er echt gebeurd is zal niemand weten. Na die dag heeft niemand nog iets van hen vernomen. Deze beroemde ontsnappingspoging is verfilmd: Escape from Alcatraz. Deze ontsnapping zou het einde van de gevangenis hebben betekend, want in 1963 werd Alcatraz gesloten.

Nu is Alcatraz een nationaal park, het eiland is open voor het publiek. Alcatraz zal altijd tot de verbeelding spreken, daarom loont het zeker de moeite om er eens een kijkje te gaan nemen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Alcatraz San Francisco'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in San Francisco » Meer bezienswaardigheden in San Francisco » Alles over San Francisco