U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Liverpool » Albert’s Dock Liverpool
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Albert’s Dock Liverpool

Vroeger bouwde men gebouwen niet zo sterk zoals nu, maar als sinds 1846 werd er daar verandering ingebracht door het Albert Dock. Hij was degene die besloot een stevige constructie te laten bouwen in Liverpool, het was een complex waarvoor er natuursteen, gietijzer en baksteen werd gebruikt. Dit alles zorgde ervoor dat het complex enorm stevig was in verhouding tot andere opslagplaatsen.

De opslagplaatsen werden samen met het docking systeem ontworpen door de heren Jesse Hartely en Philip Hardwick, zij waren de eerste die er in geslaagd waren een magazijnsysteem te ontwerpen dat niet in vlammen kon opgaan. Het duurde daarom dan ook niet lang voordat hun ontwerp werd gebruikt voor andere magazijncomplexen in andere delen van het land en Europa. Daarbij bleef het echter niet, ongeveer 2 jaar nadat de magazijnen in gebruik waren genomen, kwamen er vervolgens ingenieuze kranen op het Albert Dock die hydraulisch werden aangedreven.

Doordat het Albert dock zo goed gebouwd was, werden de opslagplaatsen en de winkels rond het complex heel populair. Er werden kostbare producten opgeborgen zoals katoen, tabak, ivoor en suiker.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Albert’s Dock Liverpool'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Liverpool » Meer bezienswaardigheden in Liverpool » Alles over Liverpool