U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Albert Memorial Clock Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Albert Memorial Clock Belfast

De Albert Memorial Clock is een hoge klokkentoren gelegen in de hoofdstad van Noord-Ierland, Belfast. Ze is gevestigd op de Queen’s Square.

De toren werd voltooid in 1869 en is één van de bekendste bezienswaardigheden in Belfast. In 1865 werd er een wedstrijd gehouden voor het ontwerp van een monument voor wijlen Prins Albert. Deze wedstrijd werd gewonnen door W.J. Barre, door wie eerder de Belfast ’s Ulster Hall werd ontworpen. Ook al werd de wedstrijd gewonnen door Barre, de prijs ging in het geheim toch naar de tweede plaats, namelijk naar Lanyon, Lynn en Lanyon. Na een golf van verontwaardiging werd het contract uiteindelijk toch toegekend aan Barre.

Het monument uit zandsteen werd gebouwd tussen 1865 en 1869. Aan de basis van de toren bevinden zich beelden van leeuwen. Aan de Westkant van de Albert Memorial Clock staat een beeld van Prins Albert dat gemaakt werd door SF Lynn.

Omdat de toren gebouwd werd op houten palen op moerassige grond rond de rivier Farset, helt de toren over door een grondverzakking.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Albert Memorial Clock Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast