U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Akropolis Museum Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Akropolis Museum Athene

In Athene zijn er een aantal musea die de moeite waard zijn om te bezoeken, één van de musea die u zeker op uw lijstje moet plaatsen is het Akropolis Museum. Dit museum ligt in de buurt van de Akropolis en in tegenstelling tot wat u zou denken, bevat de collectie van het museum ook andere stukken die niet afkomstig zijn van de Akropolis.

De collectie heeft een aantal belangrijke vazen, de meeste vazen die op de Akropolis zelf gevonden zijn, bevinden zich in de collectie van het Nationaal Archeologisch Museum in Athene. Een bezoek aan de beide musea valt dus goed te combineren, aangezien de collecties van het Akropolis museum en het Nationaal Archeologisch Museum goed bij elkaar aansluiten.

Als u het Akropolis museum binnenstapt, komt u terecht bij de eerste afdeling en van daaruit volgt u een route die u verder brengt doorheen de gevonden voorwerpen zoals vazen, fragmenten van architectuur en andere belangrijke vondsten. Naast vazen werden er ook een groot aantal beeldjes en inscripties gevonden die een belangrijke archeologische waarde hebben voor Athene en voor Griekenland.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Akropolis Museum Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene