U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Agora Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Agora Athene

Net zoals vele andere steden heeft ook de hoofdstad van Griekenland een Agora, vroeger deed deze plaats dienst als verzamelplaats. Tijdens belangrijke dagen en gelegenheden kwamen de inwoners van het vroegere Athene samen op de Agora van de stad. Op de momenten dat er geen feesten gehouden werden, vonden er geregeld markten plaatsen waar er dieren verkocht werden of verse groenten.

Vroeger stonden hier de belangrijkste gebouwen van de stad, gebouwen die gebruikt werden door het bestuur van de stad of door de rechters om misdadigers te veroordelen. De oude Grieken hielden van grote sportevents en organiseerden dit dan ook op de Agora van Athene op regelmatige basis. In 480 voor Christus vielen de Perzen Griekenland en Athene binnen en werd er een groot deel van de Agora vernietigd door de aanvallen van de Perzen.

Door de eeuwen heen kreeg de Agora van Athene het nog een aantal keren zwaar te verduren, maar bleef uiteindelijk tot nu goed bewaard. Het is maar pas in 1834 dat Athene de hoofdstad werd van Griekenland, de jaren daarna werden er vele nieuwe huizen gebouwd.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Agora Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene