U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Tenerife » Adeje Tenerife
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Adeje Tenerife

Adeje mag zich tot één van de grotere dorpen van Tenerife rekenen, het ligt niet zo ver van de kust en is daardoor een ideale uitvalsbasis om de kustlijn van het eiland te ontdekken of om meer landinwaarts te trekken. Vele mensen zullen denken dat Adeje en Costa Adeje iets met elkaar te maken hebben, maar behalve hun naam hebben ze niets gemeen.

Het dorp Adeje is in tegenstelling tot Costa Adeje niet voorzien van moderne gebouwen, maar van pittoreske oude huisjes die wijzen op een rijke geschiedenis. Veel mensen van de lokale bevolking werken in de hotels of in de restaurants die gelegen zijn in Costa Adeje en rijden dagelijks naar de wijk aangezien het een vrij korte reistijd is.

Als u plant het dorp Adeje te bezoeken moet u gegarandeerd de Santa Úrsulakerk bezoeken, deze kerk stamt af van ergens in de 15de eeuw en was oorspronkelijk geen kerk maar een kleine kapel. Later in de 16de eeuw besloot men de kapel verder uit te breiden tot een volwaardige kerk, dit werd de Santa Úrsulakerk. Wandelliefhebbers kunnen een bezoek aan de kerk combineren met de Barranco del Infierno of de Helletocht, dit is een iets moeilijker wandelpad dan de rest van de wandelpaden op het eiland.

1 reactie op “Adeje Tenerife”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Guy zei:

Inderdaad, het dorpje Adeje is de moeite waard. Met de Plaza de España, waar de Santa Ursula kerk is en met uitzicht op de Barranco del Infierno.


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Adeje Tenerife'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Tenerife » Meer bezienswaardigheden in Tenerife » Alles over Tenerife