U bent hier: Bezienswaardigheden » Egypte » Aboe Simbel » Aboe Simbel Egypte
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Aboe Simbel Egypte

Aboe Simbel bestaat uit twee stenen tempels en is uitgeroepen tot werelderfgoed onder UNESCO. De grootste tempel is de tempel voor Ramses II en de kleinere tempel is die van zijn vrouw Nefertari.

De twee tempels werden gemaakt in de rotsen rond de 13e eeuw voor Christus. Ze werden gebouwd op vraag van Ramses II om zijn buren te imponeren. De tempels werden ook gebouwd om hemzelf en koningin Nefertari te eren.

De tempel van Ramses II is erg opvallend door de vier kolossale beelden die men kan bezichtigen wanneer men de tempel betreedt.  De beelden stellen Ramses II voor. Verder kan men aan de buitenkant ook beelden waarnemen van de moeder van Ramses, de koningin Nefertari en enkele kinderen. In de tempel bevinden zich ook verscheidene beelden van Ramses II.

De tempels zijn verhuisd naar een hoger gelegen locatie toen men begon te bouwen aan de Aswandam. Door deze dam ontstond het Nassermeer en dreigde de tempels onder water te lopen. Tussen 1964 en 1986 werden de twee tempels in grote stukken gezaagd en weer heropgebouwd op een hogere locatie. Het lijkt alsof de tempels altijd op deze locatie hebben gestaan.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Aboe Simbel Egypte'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden