U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Sint-Truiden » Abdijtoren van Sint-Truiden
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Abdijtoren van Sint-Truiden

Hou je er van af en toe eens een leuke daguitstap te doen? Gelijk heb je! Want ook in ons eigen land valt er enorm veel te bezichtigen. Misschien ben je nog nooit naar Sint-Truiden geweest. Deze Limburgse stad is dan zeker eens een aanrader voor een volgend tripje.

Wanneer je in Sint-Truiden bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan de abdijtoren. Dit is het gekendste historische gebouw van de hele stad. Je vindt de abdijtoren vlak aan de Grote Markt en je kan er zeker niet naast kijken. De toren is te bezoeken, maar daar moet je wel wat voor over hebben. 196 trappen om precies te zijn.

Wees gerust! Op verschillende plaatsen onderweg zijn er kleine platforms waar je even op adem kan komen alvorens je verder naar de top klimt. Eens je boven bent, krijg je een fijne beloning voor je moeite. Je hebt van hieruit namelijk een prachtig panorama over de hele streek. Zeker bij helder weer kan je erg ver kijken.

De toren is elke dag geopend, behalve op speciale feestdagen. Ongetwijfeld vind je dus ook wel eens de tijd om het van nabij te gaan ontdekken. Je toegangsticketje kost slechts 2 euro en je kan hiermee ook binnen in de crypte en in de kapucijnenkapel. Zeker doen!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Abdijtoren van Sint-Truiden'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden