U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Stavelot » Abdij van Stavelot
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Abdij van Stavelot

De Abdij van Stavelot gaat een hele tijd terug in de tijd, volgens geschriften werd de abdij ergens rond 648 gebouwd en dit in opdracht van een abt van het klooster van Solignac in Aquitanië.  Tussen de 10de en 12de eeuw kende de abdij van Stavelot een hele mooie tijd en werden er andere abdijen bij aangesloten. Na deze periode verloor de abdij veel van zijn macht en kwam het gebouw in verval.

Tijdens de Franse Revolutie werd het in beslag genomen door de Franse troepen, waardoor de monniken niet langer in de abdij van Stavelot konden verblijven. De kerk van de abdij werd helemaal leeggeroofd en vervolgens afgebroken.

De abdij van Stavelot was tijdens de middeleeuwen en de periode erna gekend voor zijn enorme rijkdom, maar deze werd verspreid over de hele wereld nadat de monniken tijdens de Franse Revolutie de abdij moesten verlaten. Het mooie altaar bestaat niet meer en een deel ervan is in het bezit van het Grand Curtius in Luik. Geruime tijd na de Franse Revolutie bleef de abdij leegstaan totdat in 1950 het terug in gebruik werd genomen door benedictijner monniken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Abdij van Stavelot'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Stavelot » Meer bezienswaardigheden in Stavelot » Alles over Stavelot