U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Denée » Abdij van Maredsous en onthaalcentrum Saint-Joseph Denée
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Abdij van Maredsous en onthaalcentrum Saint-Joseph Denée

De neogotische abdij van Maredsous werd opgericht in de 19e eeuw en is nog steeds bewoond door benedictijnen. Er zijn vandaag de dag nog zo’n dertigtal benedictijnse abdijen in ons land. De abdij van Maredsous is één van de mooisten.

Ze is gelegen in de vallei van de Molignée, te midden van de rustgevende groene natuur. Een prachtig plaatje! De abdij bestaat uit verscheidene gebouwen. Zo heb je onder andere de grote kloosterkerk, de bibliotheek, een gastenverblijf, een middelbare school en tegenwoordig ook een restaurant en een museum. Hier vind je allerlei informatie over de abdij zelf, maar ook over de geologie, archeologie en biologie van de streek. Naast de abdij- en bezoekersgebouwen heb je ook nog de brouwerij en de kaasmakerij. Je kan niet zien hoe bier en kaas hier gemaakt worden, maar je kan natuurlijk wel proeven en de heerlijke producten aankopen in het bezoekerscentrum Saint-Joseph.

Zin in een rustgevende uitstap? Dan is een bezoekje aan de abdij van Maredsous ideaal. De plek ademt gewoon spiritualiteit en kalmte uit, perfect voor wie nood heeft aan wat bezinning. De omgeving leent zich bovendien uitstekend tot een fikse wandeling.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Abdij van Maredsous en onthaalcentrum Saint-Joseph Denée'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden