U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Floreffe » Abdij van Floreffe
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Abdij van Floreffe

De abdij van Floreffe is een oude norbertijnenabdij gelegen in Wallonië. Het complex is tegenwoordig publiek toegankelijk en het is echt de moeite waard om eens te bezichtigen.

De abdij van Floreffe, die opgericht werd in de 12e eeuw is in de geschiedenis erg invloedrijk geweest. De abdij was bijvoorbeeld zelf actief bezig met het stichten van nieuwe abdijen. De abdij is verschillende malen belegerd en geplunderd (en dus deels beschadigd) geweest. In de 20e eeuw werd besloten de abdij van Floreffe en haar boeiende geschiedenis toegankelijk te maken voor iedereen die er meer over wil weten. Je kan het indrukwekkende complex, gelegen op vijftig meter hoogte nu dus moeiteloos bezoeken. Je ontdekt het abtenhuis (18e eeuw), het Groot Kwartier (18e eeuw), het Groene Hof, de kerk (12e eeuw), de toren (16e eeuw), enzovoort.

Hou je van geschiedenis? Dan is een bezoek aan deze norbertijnenabdij een echte must. Eindig je bezoek zeker in de oude brouwerij. Hier kan je vandaag de dag genieten van een lekker stukje brood met kaas en een fris glaasje bier. De perfecte afsluiter na een leerrijk bezoek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Abdij van Floreffe'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden