U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Thuin » Abdij van Aulne Thuin
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Abdij van Aulne Thuin

De abdij van Aulne werd gesticht in 637, werd enkele eeuwen later geplunderd door de Noormannen en werd vervolgens door de Luikse bisschop in 922 opnieuw gerestaureerd. De abdij heeft zowel goede als minder gunstige perioden gekend.

In de 18e eeuw werd de abdij voor een laatste keer grondig opgeknapt met alle luxe. Het duurde echter niet lang of bepaalde delen werden opnieuw verwoest tijdens de Franse Revolutie. Je moet vandaag de dag dan ook niet verwachten dat je een prachtige abdij te zien zal krijgen. Je kan wel de ruïnes bezichtigen en zo een goed beeld krijgen van hoe het vroeger moet geweest zijn. Dankzij de audiogids krijg je overal interessante informatie en duiding bij wat je ziet. De ruïnes van de abdij van Aulne zijn gelegen vlak aan de Samber, in de Belgische stad Thuin. Na je wandeling doorheen de ruïnes kan je ook in de omgeving nog een mooi parcours afleggen. De omgeving is uiterst rustig en aangenaam.

Hou zeker ook de website van de abdij in de gaten, want regelmatig worden er leuke evenementen georganiseerd. Het unieke decor van de duistere ruïnes zorgt trouwens nog voor een extra bijzondere sfeer. Een bezoekje aan één van de oudste abdijen van ons land is zeker de moeite waard!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Abdij van Aulne Thuin'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden