U bent hier: Bezienswaardigheden » Beren spotten in Spanje en Finland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Beren spotten in Spanje en Finland

Er leven verschillende soorten beren wereldwijd, zo leven de pandaberen in Azie, ijsberen op de noordpool en komt de bruine beer in Europa en Noord-Amerika voor. Voor wie wil gaan beren spotten tijdens een vakantie in Europa kan het beste naar Finland of Spanje afreizen. De bruine beer is eigenlijk nog maar de enige echte berensoort die in Europa leeft.

Berenspotten Finland
De beste plek om beren te spotten in Finland is op het grensgebied met rusland in de plaatsen Martinselkosen, Suomi en Taiga. Van begin mei tot half augustus kunnen liefhebbers hier beren in het wild zien. Het gaat de laatste jaren steeds beter met de berenpopulatie door de strengere regels om de beren in Finland te beschermen. Naast beren kun je tijdens een wildwatch tour ook wolven, verschillende vogelsoorten en andere dieren zien.

Berenspotten Spanje
In het noorden van Spanje in Cordillera cantabrica National Park kan men nog beren zien in Spanje. De afgelopen 100 jaar is het erg bergafwaarts gegaan met de berenpopulatie maar net als in Finland zijn ook in Spanje verschillende maatregelen getroffen voor het behoud van de beren. Naast bruine beren kun je hier tevens wolven en vogelsoorten spotten maar ook de bedreigde diersoort de Iberische lynx. De beste tijd om beren te spotten in Spanje is in april tot oktober.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Beren spotten in Spanje en Finland'

Populaire bezienswaardigheden