U bent hier: Bezienswaardigheden » Barcelona: een diverse wereldstad
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Barcelona: een diverse wereldstad

Barcelona ligt in het noordoosten van Spanje, aan de Costa del Maresme, aan de Middellandse Zee. De stad is op Madrid na, de grootste stad van Spanje en is een zeer populaire stad onder toeristen. Barcelona heeft als groot voordeel dat het zowel veel culturele en historische gebouwen herbergt en de beschikking heeft over prachtige zandstranden. Een vliegticket Barcelona leidt u tevens naar zeer fraaie stadsparken, een bruisend nachtleven en culinaire hoogstanden.

Gaudí’s meesterwerken

De ware cultuurliefhebbers zullen hun hart ophalen in de binnenstad van Barna, zoals Barcelona door de Catalanen wordt genoemd. Met maar liefst negen bouwwerken die geselecteerd zijn door UNESCO’s Werelderfgoedlijst, zult u dagen te kort komen om alles te bewonderen. Een uitgestippelde route langs de meesterwerken van Antoni Gaudí  zal menig rugzaktoerist u voor hebben gedaan. Begin uw trip in het zuidwesten in Park Guëll, een schitterende 15 ha grote park die geheel is ingericht door Gaudí en bekend is vanwege de bonte bank en het prachtige uitzicht over de stad. Loop daarna via Casa Mila, een appartementengebouw aan de Passeig de Gracia en Casa Batlló, naar de basiliek en hét symbool van de stad: de Sagrada Familia. De Heilige Familie, zoals het bouwwerk letterlijk heet, lijkt een eeuwig onafgerond project: al sinds de bouw in 1882 is de kerk nog niet klaar. Neem binnen een kijkje en geniet van het pracht en praal én draag letterlijk uw steentje bij aan de bouw; de entreeprijs van een bezoeker gaat letterlijk naar het geldpotje voor de renovatie van de basiliek.

Bezienswaardigheden

Naast Gaudí’s hoogtepunten heeft Barcelona nog bijzonder veel meer te bieden. De Arc de Triomf aan de voet van Parc de la Ciutadella, de heuvels Montjuïc en Tibidabo – waar vanaf u wederom prachtig op de skyline van de stad kunt turen, het voetbalstadion van voetbalclub FC Barcelona: Camp Nou en natuurlijk de wereldbekende boulevardstraat La Rambla. Na het bezichtigen van al deze attracties, zult u ongetwijfeld toe zijn aan ontspanning. Dit kunt u enerzijds doen in de vele parken, zoals in Parc de la Ciutadella, anderzijds aan het strand in de wijk Barcelonetta of op één van de vele terrasjes in de Oude Stad. Proef hier een cava, een lokaal en typisch Catalaans drankje of ga uitgebreid dineren. De restaurants door heel de stad zijn dagelijks tot middernacht open, waar de typisch Catalaanse specialiteiten zoals de visgerechten, paella, tapas of een goede steak, al voor u klaar staan!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Barcelona: een diverse wereldstad'

Populaire bezienswaardigheden