U bent hier: Bezienswaardigheden » 5x doen met kids deze zomer in Zwolle
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

5x doen met kids deze zomer in Zwolle

Wanneer je aan Nederland denkt, dan denk je al gauw aan Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of misschien wel Den Haag… Maar heb je ooit weleens van Zwolle gehoord? Een stad, gelegen in het oosten van Nederland, met zo’n 120.000 inwoners, een 3* Michelin restaurant en nog zo ontzettend veel meer! Reden dus om jullie te overtuigen van een weekendje Zwolle met kids. Dit moet je er doen!

© Pixabay

Beklim de Peperbus

Wanneer je in de buurt komt van Zwolle, zowel per auto als per trein, is de Peperbus niet te missen. Een 75 meter hoge toren in de binnenstad heeft een geweldig uitzicht over de stad! Even een work-out, maar na 236 treden ben je aangekomen bij de top en kun je genieten van het eindeloze uitzicht.

Onze Lieve Vrouwe Basiliek, De Peperbus, is gelegen aan de Ossenmarkt 41. Geopend van maandag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 15.30 uur. Tickets kosten 2,50 euro per persoon.

© Pixabay

Bezoek Dinoland

Uiteraard is Dinoland niet alleen leuk voor de kids, maar natuurlijk ook voor de ouders. De kids kunnen er rennen, klimmen, dino’s bekijken maar er natuurlijk ook alles over leren!

In de zomer is Dinoland iedere dag geopend. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis mee naar binnen. Tickets voor kinderen vanaf vier jaar kosten 9,50 euro.

Huur een BBQ donut

Wanneer de zon schijnt, leent de stad zich perfect om het water op te gaan! Naast een kleine (of juiste grote) sloep, kun je in Zwolle hele toffe zogeheten BBQ donuts huren: een gemotoriseerd bootje in de vorm van een donut met in het midden een BBQ. Je zit dus met de gezichten naar elkaar toe en kunt allemaal je eigen stukje vlees goed in de gaten houden. Je krijgt bij vertrek een vleespakket mee en kunt dus al varende over de Zwolse grachten genieten van een BBQ.

Zwolle is gebouwd in een ster vorm. Van bovenaf, bijvoorbeeld vanaf de Peperbus, kun je deze vorm goed zien. Dit maakt het dus zo leuk om het water op te gaan, omdat je langs alle prachtige (oude en nieuwe) grachtenpanden vaart, maar ook de stadsparken en dus zo de levendigheid van de stad goed meekrijgt.

© Pixabay

Ga waterskiën

Geen zin om lui in een bootje te zitten? Ga dan voor een sportieve dag bij Lakeside Zwolle. Lakeside is gelegen aan de Wijthmenerplas; een grote plas met strand eromheen waar je heerlijk kunt zonnen op een zomerse dag, maar dus ook kunt gaan waterskiën. Kids op het water en wil je als ouders liever kijken? Goed nieuws! Aan de plas zit een groot terras waar je goed uitzicht hebt op de waterskibaan en ook nog eens een verkoelend biertje of wijntje kunt bestellen. Win-win toch?!

Doepark Nooterhof

Een activiteit voor zowel binnen als buiten. De kids kunnen er spelen en ze leren er van alles over de natuur. Zo is er bijvoorbeeld een waterspeeltuin en blotevoetenpad. Maar je kunt ook meegaan op speurtocht.

Ouders komen heerlijk tot rust op het zonnige terras of in het theehuis.

Doepark Nooterhof is iedere dag geopend van 9.00 uur tot 17.30 uur en vind je aan de Groentjesweg.

Dit artikel is geschreven door Danielle, eigenaar van reisblog Travel Rumors uit Nederland. Als Zwollenaer, ook wel blauwvinger genoemd, kent ze de stad op haar duimpje en is er eigenlijk niets leukers dan iedereen enthousiasmeren over deze stad! Klik hier voor meer tips over een bezoek aan de stad Zwolle.

Geef je positieve of negatieve ervaring over '5x doen met kids deze zomer in Zwolle'

Populaire bezienswaardigheden