U bent hier: Bezienswaardigheden » 5 bezienswaardigheden voor een citytrip in Brussel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

5 bezienswaardigheden voor een citytrip in Brussel

Brussel, ook wel de hoofdstad van Europa genoemd, heeft heel wat te bieden. Er zijn mooie historische gebouwen, interessante musea, prachtige winkelcentra en tal van gezellige restaurants en cafés. Ontdek hieronder 5 bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.

1. Het Jubelpark
Het Jubelpark is de ideale plek voor mensen die graag wat cultuur willen opsnuiven. Koning Leopold II legde dit park aan ter ere van de vijftig jarige verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid.  Het Jubelpark telt 3 musea: Het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, Autoworld en het Jubelparkmuseum. Naast het bezoeken van de musea is het ook heel aangenaam om even rond te wandelen in het park. Het Jubelpark bestaat uit ongeveer dertig hectare klassieke tuinen die gedomineerd worden door de meters hoge triomfboog.

© Pixabay

2. Royal Brasserie Brussels
Voor een typisch Belgische maaltijd kan je terecht in Royal Brasserie Brussels. Deze brasserie ligt op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Varkensmarkt. De koks werken hier voornamelijk met seizoensproducten. Je kan er onder meer aardappelen, frietjes, varkenswangetjes en gegrilde kreeft proeven. In Brussel heb je nog tal van andere restaurants die hun gerechten ook aan huis laten leveren via Deliveroo. Brussel is een heel multiculturele stad, dus ook voor liefhebbers van de internationale keuken zijn er tal van mogelijkheden.

3. Grote Markt
Een plek die zeker niet in je lijstje mag ontbreken is de Grote Markt van Brussel. De Grote Markt wordt erkend als een van de mooiste marktpleinen van de wereld. Sinds december 1998 staat dit plein op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De historische gildenhuizen en het statige stadshuis in barokstijl geven de Grote Markt een eigentijdse en warme uitstraling. Om de twee jaar wordt hier een gigantisch bloementapijt aangelegd. Dit indrukwekkende en kleurrijke festijn trekt elke keer vele bezoekers naar het centrum van de stad. Op een afmeting van 77 x 24 meter worden duizenden begonia’s volgens een bepaald patroon en in een bepaald thema uitgestald. Door de centrale ligging van de Grote Markt wandel je zo naar andere trekpleisters van de stad, zoals bijvoorbeeld Manneken Pis.

4. Sint Hubertusgalerijen
Voor mensen die graag willen shoppen, zijn er in Brussel heel wat mogelijkheden. De Sint Hubertusgalerijen is het mooiste overdekte winkelcentrum van Brussel. Dit prestigieuze winkelcentrum ligt in de wijk Ilôt Sacré. Je vindt er heel wat luxe winkels en speciaalzaken zoals boekhandels, juweliers, kledingwinkels en cadeaushops. De prachtige hal telt drie verdiepingen en heeft meer dan 50 onafhankelijke boetieks.

Nog meer winkels vind je in de Nieuwstraat, de Louisalaan, de Marollen en de buurt van de Zavel. In de wijk de Grote Zavel vindt op zaterdag en zondag een antiekmarkt plaats.

5. Nemo 33
Wat heel veel mensen niet weten is dat het diepste indoor zwembad ter wereld zich in Brussel bevindt. Nemo 33 is een zwembad dat maar liefst 34,5 meter diep is. Het water in dit zwembad is gezuiverd bronwater zonder chloor. Het is de perfecte plaats voor mensen die graag willen leren duiken of het drukke stadsleven van Brussel even helemaal achter zich willen laten. Je kan hier losse duikbeurten krijgen, maar je kan je ook inschrijven voor volledige duikcursussen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over '5 bezienswaardigheden voor een citytrip in Brussel'

Populaire bezienswaardigheden