U bent hier: Bezienswaardigheden » 5 attracties in Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

5 attracties in Antwerpen

Ga je een weekendje weg naar Antwerpen, één van Belgiës mooiste en oudste steden? Dan wil je ongetwijfeld weten waar je het best kunt vertoeven. Cultuur snuiven, bier en kaas proeven en schitterende gebouwen bewonderen: het kan allemaal.

MAS Antwerpen

Museum aan de Stroom
Dit museum, dat ook wel het MAS genoemd wordt, is in 2011 geopend en biedt tal van museumstukken en verhalen over de voormalige Hanzestad. Het MAS is gelegen in de wijk het Eilandje en bevindt zich in het havengebied. Op iedere verdieping van het museum ontdek je meer over de geschiedenis van Antwerpen, namelijk hoe de stad door handel en scheepvaart verbonden was met de rest van de wereld. Er zijn maar liefst tien verdiepingen waar je een duik kunt nemen in de Antwerpse geschiedenis. Zo zijn er onder andere modelboten en veel verschillende soorten van kunst te zien. Ook worden er steeds weer nieuwe, tijdelijke expo’s georganiseerd die iets extra’s toevoegen aan het museum. Zo zijn tentoonstellingen over de Exodus, Body Art en Luc Tuymans gehouden. Bovendien is het museum op zich een prachtig stukje architectuur en is er op de tiende verdieping toegang tot het dak. Hier kun je genieten van een 360 graden panorama waarbij je uitkijkt over de stad en de Schelde, de stroom waaraan het museum ligt.

Bierbrouwerij De Koninck
Liefhebbers van bier kunnen hun hart ophalen bij De Koninck, de Antwerpse stadsbrouwerij die al sinds 1833 bestaat. Bij een bezoek aan de brouwerij doorloop je tien interactieve ruimtes waar je alles te weten komt over De Koninck in Antwerpen en het “bolleke”, de naam van het glas waar De Koninck zijn bier in doet. Het is vanzelfsprekend dat er De Koninck bier gebrouwd wordt in deze brouwerij. Toch er zijn meerdere biertjes te vinden, namelijk Wild Jo bier en Triple d’Anvers. Proef deze bieren tijdens een degustatie of ga een stapje verder en neem deel aan een workshop. Tijdens de workshop leer je zélf welke kaas, vlees en chocola het beste passen bij jouw bolleke.

Bling-bling in de Diamantwijk
Vlak bij het station zijn veel Joodse winkels gevestigd die diamanten en juwelen verhandelen en verkopen. Antwerpen speelt al jaren een belangrijke rol bij de handel in diamanten. In de wijk, die in totaal zo’n één vierkante kilometer groot is, tref je bedrijven en groothandels, maar ook diamantbeurzen. Aangezien de wijk zo centraal gelegen ligt, is het zeker de moeite waard om er eens doorheen te lopen.

Beleef de onderwaterwereld in Aquatopia
In dit themapark kun je terecht voor het bekijken van prachtige vissen waarvan sommige zeldzaam zijn. De honderdduizenden liters water zijn het thuis van wel 250 diersoorten. Daarnaast zijn er in dit park ook dieren te vinden die niet in het water zwemmen, want in Aquatopia leven eveneens diverse reptielen zoals leguanen en slangen. Een avontuurlijk uitje word je dus gegarandeerd. Aquatopia is met name een goede uitvalsbasis wanneer het mooie weer het even laat afweten.

Shop until you drop
De binnenstad van Antwerpen is rijk aan winkelstraten en winkelcentra. De bekendste en grootste winkelstraat is de Meir. De Meir bestaat vrijwel volledig uit voetgangersgebied en is de plek waar de grootste modemerken zich gevestigd hebben, bijvoorbeeld Mexx en C&A. Ook de winkelcentra Grand Bazar en de Stadsfeestzaal zijn hier gelegen. De Stadsfeestzaal is een neoclassicistisch gebouw waar voornamelijk de wat luxere winkels in gevestigd zijn. Ook als je niet van plan bent om luxueus te gaan winkelen, is het de moeite waard om even naar binnen te gaan, want het recent verbouwde en gerestaureerde pand is werkelijk adembenemend.

Ook zin gekregen om Antwerpen te ontdekken? Via Weekendesk kan je voordelig arrangementen en weekendjes boeken. Niet duur, hip en heel centraal gelegen. Doen!

Geef je positieve of negatieve ervaring over '5 attracties in Antwerpen'

Populaire bezienswaardigheden