U bent hier: Bezienswaardigheden » 3 Tips voor een bezoek aan Bali
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

3 Tips voor een bezoek aan Bali

Indonesië is een zeer populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Niet zo gek natuurlijk, Nederland en Indonesië hebben een historie die ver terug gaat en het land heeft bijzonder veel moois te bieden.

Misschien wel de meest bezochte bestemming in Indonesië is het idyllische eiland Bali. We zullen daarom kort onze drie gouden tips voor je Bali vakantie toelichten. Een bezoek aan deze plekjes maakt jouw reis naar Indonesië helemaal compleet.

1. Kuta

De eerste plek waar mensen aan denken in Bali is vaak Kuta. Deze populaire vakantiebestemming is echte backpackers hotspot, maar ook voor oudere doelgroepen heeft Kuta enorm veel te bieden. De stad heeft veel leuke tentjes en winkeltjes.

Daarnaast kun je gaan surfen in Kuta, deze stad ligt in het zuiden van het eiland en trekt veel jongeren aan. Als je voor je rust naar Bali komt is het dus misschien verstandig om hier niet te lang te blijven. Kom je echter om te feesten en een geweldige tijd te hebben dan is Kuta echt een must.

Er zijn hier bijzonder veel clubs te vinden en overdag kun je heerlijk bijkomen aan de zee. Een aanrader van ons is om hier een surfles te nemen, mocht je daar nog niet bekend mee zijn.

2. Mount Batur

In het midden van Bali is een slapende vulkaan te vinden. Wanneer je op het eiland bent is het een must om deze te beklimmen met zonsopgang. Je hebt zo een geweldig uitzicht over het hele eiland en je kunt zelfs Lombok goed zien liggen op de horizon.

De tocht naar Mount Batur is wel een flinke trip. Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald met een busje en afgezet bij de vulkaan. Vervolgens zal je met jouw gids de vulkaan beklimmen. Kleed je hierbij wel warm aan! De klim naar boven kan best zwaar zijn en duurt ongeveer anderhalf uur. Bereid je hier dus mentaal op voor!

3. Gili eilanden

Wanneer Nederlanders naar Indonesië reizen staan ook vaak de Gili eilanden op de agenda. Als je op Bali bent moet je ook zeker een bezoekje brengen aan de nabij gelegen Gili eilanden. Met de boot ben je in een kleine twee uurtjes op het hoofdeiland, Gili Trawagan.

De sfeer op Gili is heel relaxed, en door het ontbreken van wegen en auto’s heb je echt het gevoel of je een paar eeuwen terug in de tijd gaat.

Op Gili kun je daarom heerlijk even bijkomen van al je avonturen en jezelf opladen. Heb je daar geen zin in? Dan kun je bij één van de vele duikscholen je PADI halen. Dit kost omgerekend zo’n 200 euro en hiermee ben je drie dagen zoet. Je maakt hierbij lange dagen van vroeg in de ochtend tot ‘na zonsondergang, dus heel veel tijd om de omliggende eilanden te verkennen heb je niet wanneer je maar een paar dagen Gili bezoekt.

Ga je dus binnenkort naar Bali? Met deze drie tips ben je verzekerd van een geweldige reis.

Geef je positieve of negatieve ervaring over '3 Tips voor een bezoek aan Bali'

Populaire bezienswaardigheden